Premiat

Premiat 2017

Dr. JOAQUIM BELLMUNT MOLINS
 

El Dr. Bellmunt combina la direcció de l'Institut Oncològic Equip Dr.Bellmunt – Hospital Universitari Dexeus-Quirón amb la direcció del Bladder Cancer Center al Dana-Farber/Brigham and Women’s Cancer Center a Boston, on es Professor Associat de Medicina per la Universitat de Harvard, USA.. Alhora, segueix vinculat al Servei d’Oncologia de l'Hospital del Mar i a la European Association for Research and Treatment of Cancer (EORTC). 

El Dr. Bellmunt es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona en 1982 i es va doctorar cum laude el 1989, a la mateixa universitat. Va realitzar la residència en Oncologia Mèdica a l'Hospital de la Vall d'Hebron a Barcelona. Va completar la seva formació obtenint el Certificat Europeu en Oncologia Mèdica a Londres en 1989 i amb estades al Servei d'Immunologia Clínica, Divisió d'Oncologia Mèdica i Departament de Inmunotopatología del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York el 1987 i 1989. Després d’ acomplertar la residència, es va unir al Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron com a responsable de la Unitat Urooncològica. Al gener de 2006 va ser nomenat Cap de la Secció de Tumors Sòlids del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar a Barcelona. Des del 2008 i fruit de la seva col·laboració amb el Dana Farber Cancer Institute (DFCI), fins a finals 2012 ha estat Visiting Professor de la Universitat d'Harvard, Boston. Al marc del 2013 fou nomenat director del Blader Cancer Clinic del DFCI, Harvard, Boston (EUA) i Associate Professor de Harvard.

Ha estat president del Comitè de Càncer de Bufeta Avançat a l'Organització Europea per a la Recerca i el Tractament del Càncer (EORTC) i consultor del Grup Génito-Urinari (EORTC-GU) des de l'any 2000. És co-fundador i ha estat president del Grup Español de Tractament de Tumors Génito-Urinaris (SOGUG). Tanmateix es Professor de Medicina de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i assessor editorial de les publicacions Journal of Clinical Oncology, Annals of Oncology, European Urology, European Journal of Cancer, British Journal of Urology Int. i Journal of Urology, entre d’altres. El Dr. Joaquim Bellmunt ha publicat més de 350 articles arbitrats i més de 340 comunicacions a congressos i capítols de llibre.

Les seves àrees d'interès en recerca són en l'oncologia clínica génito-urinària, els fàrmacs dirigits a noves dianes terapèutiques i la recerca translacional en l'àmbit de la immunoterapia i dels receptors de factors de creixement i la angiogénesis, entre d’altres, com a objectius en la teràpia del càncer. Dirigeix assajos internacionals multicéntrics de nous fàrmacs immunoterapics en el tractament del càncer de pròstata, ronyó i bufeta. Ha coordinat el Integrup d'estudi en càncer transicional avançat (EORTC 30987).Treballa en el desenvolupament clínic de diversos agents i combinacions noves i és membre del advisory board de nombroses teràpies en la lluita contra el càncer. És membre de la Societat Americana per a la Recerca del Càncer (AACR), de l'Associació Americana d'Oncologia Clínica (ASCO), de l'Associació Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) i de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM). Participa com a assessor expert en l'elaboració i desenvolupament de les Oncoguies del CatSalut de la Generalitat de Catalunya. Forma part del Comitè Científic del Congrés Americà de la American Society of Clinical Oncology –Genitourinary (ASCO-GU) on realitza conferències i és Faculty Memeber.

  • https://www.facebook.com/ROTARY-CLUB
  • https://www.instagram.com/rotarysaba

© 2019 Rotary Club de Sabadell.